SMS-lån med utbetaling på dagen

Hvis man tidligere ønsket et lån med utbetaling på dagen, så kunne man benytte seg av SMS-lån. Disse kalles også mikrolån og bakgrunnen for at disse lånene ble tilbudt var for å finansiere behov som krevde at man trengte penger samme dag. Finanstilsynet innførte nylig regler for å sikre at folk ikke tok opp lån de ikke kunne betale ved å kreve at man benytter seg av en kredittvurdering før man utbetaler lån. Dette gjør at de fleste tilbydere i dag trenger mer tid enn de gjorde tidligere for å betale ut pengene.

Likevel kan de betale ut raskere enn andre typer forbrukslån, så dette kan være et alternativ hvis man trenger penger raskt. Man betaler for å få utbetalt pengene raskere enn det som er vanlig. Hvis man egentlig ikke trenger pengene så raskt som mikrolån gir mulighet for, så kan andre alternativer gjøre at du sparer en del penger på å benytte deg av disse alternativene.

Forskjellige typer forbrukslån er beregnet for forskjellige behov, og de rimeligste alternativene vil gi deg muligheten til å låne det du ønsker, men du vil måtte vente til de har bekreftet din økonomiske situasjon slik at de vet at du kan betale tilbake pengene i henhold til avtalen.

Tilbydere ønsker ikke å ta mer risiko enn de trenger for å låne deg de pengene du ønsker, og hvis de velger å ta en høyere risiko, så tar de også betalt for dette. Når man velger et alternativ for å få utbetaling raskt, så vil ikke alle ta seg tid til å sjekke alternativene men benytte seg av den tilbyderen de finner for å få pengene så raskt som mulig, og på grunn av dette kan prisene for mikrolån, eller SMS-lån, variere en god del.

Hvilke typer forbrukslån finnes

Når man skal benytte seg av forbrukslån, så finnes det flere typer å velge mellom. Hvert alternativ har et eget mål og en egen kundegruppe. Når en ny tilbyder ønsker å komme inn på markedet, så ønsker de å finne en måte hvor de kan nå frem til en gruppe kunder i et konkurranseutsatt marked.

Derfor vil man tilby lån på en annen måte enn sine konkurrenter. Noen tilbydere kommer også inn på markedet for å tilby til det generelle markedet tilsvarende produkter som de tidligere har tilbudt til sine egne kunder i forhold til kjøp eller leie av forbrukerprodukter. Man deler opp tilbydere i kategorier i forhold til hva slags beløp de tilbyr og hvor lang nedbetalingstid de har. Mikrolån eller SMS-lån tilbys til personer som ønsker penger utbetalt raskt.

De tilbyr mindre beløp med kort nedbetalingstid. Beløpene kan være på inntil 40000 kr med en nedbetalingstid på alt fra 10 dager til inntil 2 år. Andre tilbydere kategoriserer man som smålån. Disse kan tilby inntil 100000 kr med nedbetalingstid på inntil 7 år. Disse sikter på et marked hvor man finansierer forbrukerprodukter. Utover dette har man mulighet til å benytte seg av ordinære forbrukslån. Disse kan være på beløper på inntil 600000 kr med nedbetalingstid på inntil 15 år.

Kan mikrolån utbetales på dagen

Mikrolån kunne tidligere utbetales på dagen. Med de nye reglene fra Finanstilsynet må man i de fleste tilfeller vente til neste bankdag for å få utbetalt pengene.

Alternativer til utbetaling på dagen

Det finnes alternative måter for å få penger utbetalt på dagen. Hvis man planlegger, så kan man skaffe seg et gebyrfritt kredittkort. Da kan man benytte dette når man trenger penger på dagen. Smålån vil også gi mulighet for umiddelbar finansiering av forbrukerkjøp på dagen, noe som gir mulighet for å ta med seg hjem produkter samme dag.